Спасителят Момчил Трандев: Най-страшното беше ужасът на пътниците
Спасителят Момчил Трандев: Най-страшното беше ужасът на пътниците / снимка: Impact Press Group

Момчил Трандев, който пръв се притече на помощ на пътниците от автобус по линия №31А от Градския транспорт в района на сп. „Почивка”, разкри, че най-страшното при спасителната акция е бил ужасът на паникьосаните хора. Повечето от тях били възрастни хора и не умеели да плуват. Сред най-уплашените било младо момиче, което Момчил се опитал да успокои, за да не потънат и двамата. На места дълбочината на водата достигала два метра.

Момчето, което работи като спасител в хотел на "Златни пясъци", не е участвало до момента в други спасителни акции. В деня на инцидента пътувало за работа със служебен автомобил. В района на наводнението шофьорът спрял, за да види какво става и Момчил разбрал, че трябва да действа. Носел със себе си спасителното си облекло и започнал да се гмурка и да вади през прозорците на автобуса изплашените пътници.

Шофьорът на рейса бил изваден последен. Дори се наложило да му се молят да напусне наводненото возило. "Каза, че ще остане до последно в автобуса", сподели Момчил.

Той е на 26 години, от Търговище. За проявената храброст той беше награден с грамота и плакет от областния управител Данчо Симеонов.