Служители на ВиК скочиха срещу готвената смяна на шефа им
Служители на ВиК скочиха срещу готвената смяна на шефа им / © Варна утре, архив

Служители на ВиК скочиха срещу готвената смяна на управителя на дружеството Валентин Вълканов. За 23 юли е насрочено Общото събрание във „ВиК-Варна” по искане на Министерството на регионалното развитие. Основната точка в дневния ред е освобождаването на Вълканов от поста.

„Ние, работниците и служителите във ВиК Варна, категорично заставаме зад сегашното ръководство на дружеството и провежданата от него управленска политика. Заявяваме готовността си с всички законови средства да се противопоставим на готвената политическа смяна на сегашния управленски екип. Искаме да бъдем управлявани от доказан професионалист какъвто е Валентин Вълканов”, се казва в декларация от Общото събрание на работниците и служителите на ВиК.

До момента са получени 11 декларации за солидарност и в подкрепа на исканията на работниците и служителите от „ВиК – Варна”, съобщиха от дружеството.

Декларации са изпратили синдикалните организации на КТ „Подкрепа” от: КРЗ „Одесос” Варна, „Градски транспорт” ЕАД, КРЗ „Одесос”, „Агрополихим” АД – Девня, ТЕЦ – Варна, „Терем КРЗ Флотски арсенал – Варна”ЕООД, ФТСЕМ- АД, Локомотивно депо – Варна, Първа езикова гимназия – Варна, от Учителския синдикат – Варна, „Солвей Соди” АД, „ЕСО МЕР” – Варна, Областен клуб на Младежка мрежа към КТ „Подкрепа”.