/ БТА
Винаги съм бил оптимист, защото България не е само на политиците, а на младите хора, които ще направят така, че тя да има бъдещето, което всички искаме.

БТА

Това каза във Варна президентът Румен Радев. В крайморския град той и министърът на енергетиката Росен Христов посетиха центъра за споделени услуги на белгийската финансова група КВС.

Радев: Осъзнатата саможертва за България отваря очите на поколенията

"Този център е модел за бъдещето на България, той не е просто за споделени услуги и дигитални технологии, а е лаборатория, в която талантът, способностите и енергията на младите хора се претворяват в невероятни решения", посочи президентът.

БТА

По думите му моделът във Варна доказва, че страната ни успява в този бранш и може да намира иновативни решения. Сто човека, млади българи, хора от 33 държави, са се върнали, за да работят тук, посочи държавният глава. И допълни, че всъщност това е Българският Великден.

Той благодари на ръководството на „КВС България“, че е успяло да създаде атмосфера, за да привлече тези млади хора. "Не е само въпрос на заплати", каза президентът.

БТА

По думите му е важно възнагражденията да са конкурентни, но главното е да бъдат създадени условия младите хора да се чувстват удовлетворени, че могат да развиват таланта си и да постигат реални резултати. Вярвам, че този добър пример във Варна, ще бъде последван и от други места в България, каза още Радев.

Центърът за споделени услуги на белгийската банкова група бе открит на 4 октомври 2019 година. Еĸипите се зaнимaвaт c пoдбop нa cлyжитeли, инфopмaциoнни тexнoлoгии, pиcĸ и пpoeĸтeн мeниджмънт, ĸaĸтo и c дpyги задачи.
Мила Едрева, БТА