Продължава делото за прегазената Лора
Продължава делото за прегазената Лора / снимка: Impact Press Group, архив

Поредното заседание по делото за прегазената на пешеходна пътека 20-годишна Лора ще се състои днес във Варненския окръжен съд. Предстои да бъде изслушана новата експертиза за скоростта, с която се е движил подсъдимият мотоциклетист Деян Станчев. Според първата той е карал със 113 км/ч, когато е ударил младата жена на бул. „Осми Приморски полк” в ранните часове на 17 юли 2011 г.

На предишното заседание през октомври Станчев заяви в съдебната зала, че е движил с 50 км/ч и се отказа от първоначалните си показания. Защитата му оспори автотехническата експертиза, в резултат на което съдът назначи нова.

Лора беше блъсната на 17 юли 2011 г. около 5 ч. сутринта на бул. „Осми Приморски полк". Наказанието, което получи Деян Станчев след споразумение с прокуратурата, беше 2  години „лишаване от свобода”, отложено с 4 години изпитателен срок, както и 2 години без право да управлява МПС. Случаят стигна до главния прокурор Борис Велчев, по чието искане Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане от магистратите във Варна.