Поледиците във Варна и областта силно затрудняват придвижването
Поледиците във Варна и областта силно затрудняват придвижването / netinfo

Поледици във Варна и областта затрудняват силно движението и са причина за закъсали автомобили, съобщиха от Областно пътно управление. Такъв е случаят с буксуващ камион в района на Старо Оряхово.  От Областно пътно управление добавиха още, че цялата налична снегопочистваща техника е в движение. Проходими са пътищата в морската столица при зимни условия, съобщиха от КАТ. Около 18 са пътнотранспортните произшествия регистрирани от началото на деня.Улиците се лугират, а тротоарите се опесъчават, съобщиха от "Гражданска защита"-Варна.

Заради силния вятър пристанище Варна продължава да е затворено. Ограничителните мерки важат за всички плавателни съдове. Духа западен вятър, който достига скорост от 15 m/ s. Вълението на морето е 3 бала.

В момента се почистват пистата на летище Варна, съобщиха от аерогарата. Очаква се дейностите да приключат след 15. 30. Това е причина полетът от Виена от 13. 45 часа да бъде пренасочен към Бургас. Заради лошите метеорологични условия е отменен полетът от и за Будапеща.