Пешо Хамъра и негов авер ще продължат да трият нарове в ареста
Пешо Хамъра и негов авер ще продължат да трият нарове в ареста / Sofia Photo Agency, архив

Варненският апелативен съд потвърди ареста на Петър Петров и Господин Николов, разследвани за участие в престъпна група, занимавала се с трафик на жени, склоняване към проституция и пране на пари.

35-годишният Петров и година по-възрастният Николов бяха задържани с още 7 лица в края на август при специализирана полицейска операция. При ареста на Петър, чийто прякор е Пешо Хамъра, органите реда иззеха 5800 лева, 2120 долара и 3710 евро, припомниха от Темида. Въпреки твърденията на защитата на Петров, че парите са от магазина, който той държал със жена си и балдъзата си на Златни Пясъци, и личното му уверение, че не е задържан от полицията даже и за превишена скорост, съдът потвърди ареста на обвиняемия. В ареста с постоянна мярка за неотклонение са още Васил Динев (39г.) и Симеон Симеонов (35г.).

Според съда съвсем реална е опасността, ако са на свобода, всеки един от двамата да се опита да окаже въздействие върху свидетели, които предстои да бъдат разпитани. Високата обществена опасност на престъпленията, за които законът предвижда наказания „лишаване от свобода”, както и съдебното минало на Николов, са част от аргументите, с които Апелативният съд във Варна остави в ареста Петър Петров и Господин Николов.

Определенията на институцията са окончателни и не подлежат на обжалване.