Павел Димитров, председател на ГЕРБ Варна: Ще сменим Гуцанов
Павел Димитров, председател на ГЕРБ Варна: Ще сменим Гуцанов / netinfo
В близко време предстои смяна на председателя на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. Това заяви в ефира на Дарик Павел Димитров – лидер на политическа партия ГЕРБ Варна. Избора за водач на местния парламент е нелогичен и е следствие от безпринципни споразумения. В Общинския съвет трябва да настъпят промени, категоричен е Димитров. В момента той се ръководи от БСП и ДПС, което е недопустимо, по мнението на Димитров. ГЕРБ Варна ще търси подкрепата на партиите "ГЛАС", "Нашият град", "Отечество", "Нов избор" и "Атака", за да се събори статуквото.

Партията затвърждава позициите си като изключва от структурите си безпринципни хора, които се стремят само към удовлетворяване на лични амбиции и по този начин тя печели нови симпатизанти, съобщи още Павел Димитров. Вчера Изпълнителната комисия на партията е удовлетворила искането на варненските ГЕРБ-ери за изключване на Иван Тодоров, поредния "отлюспен" от най-младата политическа формация. Местният председател на ГЕРБ отрече информацията, че лично Бойко Борисов ще идва във Варна, за да въдвори ред в организацията. Според него, листата на варненската структура на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори ще бъде подредена още през есента, за да има достатъчно време за подготовка.

Лидерът на партията за пореден път отрече информацията, че е бил на щат в Държавна сигурност и заяви намерение да се обърне към съда в Страсбург, за да изчисти името си.