Пак поискаха ликвидацията на Жилфонд
Пак поискаха ликвидацията на Жилфонд / dariknews.bg

Да се ликвидира общинското предприятие „Жилфонд” отново поискаха някои общински съветници по време на днешното заседание на комисията по собственост и стопанство. Предложението дойде от Николай Недков, според когото това предприятие няма как да работи ефективно.

Повод да се дискутира съдбата на дружеството стана писмо на временния управител на „Жилфонд” инж. Ясен Везиров, в което той иска помощ от градската хазна в размер на 155 000 лева. Парите са необходими за неотложни плащания на дружеството. Сред тях са 63 000 лева задължения към кредитори, а също и 35 000 лева за заплати на служители.

Общинските съветници от комисията по собственост препратиха искането на Везиров до колегите си от комисията по финанси. Предложението на Николай Недков за ликвидация така и не беше подложено на гласуване, като Тодор Балабанов от ГЕРБ информира, че предстои да се направи нов конкурс за управител на предприятието, тъй като на провелия се вече такъв са се явили кандидати, които не са показали нужните умения за ръководители.