Осъдиха рускиня, нападнала учителка и полицай
Осъдиха рускиня, нападнала учителка и полицай / Sofia Photo Agency, архив

Общо наказание от 5 месеца лишаване от свобода определи Районният съд във Варна за пребиваваща у нас 30-годишна руска гражданка, причинила по хулигански подбуди леки телесни повреди на полицай и на възпитател в училище. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, като съдът отложи изтърпяването му с 3 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал на 1 декември миналата година по време на тържествен концерт в спортната зала на едно от варненските училища. 30-годишната А. Г., майка на четвъртокласник, присъствала на проявата. Подсъдимата, както и много други  родители, в желанието си да подпомогнат изявите на своите деца, стояли прави в близост до пътеката, по която минавали за сцената педагозите с отделните класове. Една от възпитателките помолила родителите да се отдръпнат, за да не пречат на преминаването на децата, като точно в този момент подсъдимата, разгневена, я ударила по лицето. Останалите педагози потърсили съдействие от двама служители на реда, присъстващи на празничния концерт. При опита на полицаите да изведат жената извън залата, подсъдимата ухапала по ръката единия от тях.

Според назначените съдебно-медицински експертизи, в резултат на нанесените по хулигански подбуди наранявания, на двамата пострадали са били причинени леки телесни повреди.

30-годишната А.Г. има предходна съдимост. Съдебният акт е окончателен.