Няма проблеми между собствениците на Пикадили, твърдят шефове
Няма проблеми между собствениците на Пикадили, твърдят шефове / снимка БГНЕС
Двете компании "Пикадили" и "Боляри" имат отлично партньорство и лансираните спекулации за неуредени отношения между тях са абсурдни и несериозни. Това заяви Станислав Николаев, финансов директор на "Боляри". Сделката за закупуване на мажоритарния дял от "Пикадили" от "Делта Макси Груп" през есента на миналата година, е сключена съгласно всички правила и е перфектна. Николаев допълни, че консултанти на компаниите са водещи международни фирми - "Делойт и Туш" е консултант на "Делта", а KPMG – на "Боляри".

"Боляри" притежава 15% от "Пикадили" и в този смисъл е заинтересована от добри обороти на фирмата, каза Станислав Николаев. "Боляри" е собственик на всички самостоятелни сгради, където "Пикадили" е наемател, като отношенията са регулирани с изрядни 10-годишни договори. "Боляри" проектира повечето от новите обекти на "Пикадили", които предстои да бъдат открити до края на годината, допълни той.

Двете фирми са едни от най-големите данъкоплатци във Варна, подчерта Станислав Николаев, който до преди няколко месеца беше финансов директор и на веригата супермаркети.

"Нашите компании имат съществен принос в икономиката на България като инвестиции, създавана стойност и разкрити работни места. Всякакви опити за негативни внушения са абсолютно манипулативни и злонамерени", коментира той.