Нова година на заведение - между 20 и 300 лева
Нова година на заведение - между 20 и 300 лева / morguefile.com

Средно между 20 и 300 лева са новогодишните куверти във варненските заведения и хотели, показа проверка на Дарик. От 25 до 80 лева в зависимост от локацията е входът за механите в празничната вечер. Цената е за пълно меню с безалкохолни и алкохолни напитки.

Ресторантите в кварталите и центъра на Варна предлагат новогодишен куверт между 50 и 90 лева, който включва салата, основно, десерт, мезета и алкохол. На някои места ще ви забавлява и оркестър, а на други за тези пари ще получите, освен основното меню, традиционните зелеви сърми, баница с късмети и шампанско.

По-луксозната обстановка и резервацията в класен ресторант в центъра излизат между 90 и 120 лева на човек. Срещу тези пари някои заведения предлагат музика, подбрана от ди джей, новогодишна томбола и дори заря.

Забавлението в караоке бар ще ви струва около 80 лева. Освен храна и напитки, в куверта е калкулирана новогодишна програма с ди джей парти, игри и томболи с награден фонд.

Ако решите да посрещнете 2015-та в хотел с нощувка, пригответе около 180 лева на човек за престой и вечеря в идеалния център на града. Хотелските пакети варират от 300 до 1000 лева в зависимост от броя на нощувките - средно по 300 лева на вечер. Някои от по-големите хотели предлагат и програма на известни наши изпълнители. При ранни записвания можете да си спестите до 15 процента от разхода.

В по-малките семейни хотели цената е по-достъпна – богата празнична вечеря и нощувка срещу около 90 лева.

Ако мечтата ви е да посрещнете 2015-та в чужбина, екскурзия до Белград например ще ви струва около 300 лева на човек, петдневно приключение в Рим в края на годината – около 1000 и 400 лева за същия период в Истанбул. Срещу 3000 лева можете да празнувате Нова година в Шри Ланка, където да прекарате общо 10 дни. Празникът в Истанбул излиза около 500 лева за 4 дни.