/ sportal.bg
Илиан Илиев е човекът, на когото ръководството на ПФК "Черно море" реши да повери отбора на "моряците".  Шефовете на клуба са постигнали договорка със специалиста за треньорския пост, гласи официалната информация на клубния сайт. Досегашният наставник Емануел Луканов остава директор на детско-юношеската школа.

Под негово ръководство "моряците" след раздялата с Георги Иванов-Гонзо "моряците" изиграха 11 мача. В тях записаха 2 победи, 6 загуби и 2 равни при голова разлика 8-10. След раздялата с Георги Иванов вариант номер 1 за треньор на тима бе точно Илиан Илиев.

Той обаче тогава не даде утвърдителен отговор на отправеното му предложение. Така Емануел Луканов пое "Черно море",като  идеята бе да му се даде шанс до зимата и ако бъдат постигнати добри резултати, да продължи да води отбора и след това.

Тези резултати обаче не са удовлетворили ръководството и това е причината отново да бъде потърсен Илиан Илиев, под чието ръководство "Верея" се представи много силно въпреки финансовите проблеми.

Очаква се помощникът му Петър Костадинов, който също е бивш футболист на "Черно море", да се озове също на "Тича", като част от щаба на специалиста. Престоят на Илиан Илиев начело на Черно море ще е втори, след като води отбора през периода 2004-2006 година.

Вече 20 дни след последния мач на "Морето" за годината, още не е ясно къде ще се проведе подготовката на тима през зимната пауза. Вероятно точно подготвяната треньорска рокада е причината за това.

Само е едно е новото попълнение на този етап (вратарят Благой Макенджиев), като цели 6 са играчите, с които клубът се раздели през този период-Евгений Боровик, Емил Михайлов, Александър Александров, Антон Огнянов, Амаду Сукуна и Цветелин Чунчуков.

След освобождаването на последния чистите централни нападатели в тима останаха Марек Кузма и  младият Мартин Минчев. Дарик научи, че на "Тича" е много вероятно да акостира Меди Фенуш. 24-годишният алжирец е част от "Верея", където игра точно пъд ръководството на Илиан Илиев. Нападателят е носил още екипите на Тулуза, на белгийския Тюбиз и на "Локомотив" ГО. Високият 180 см футболист има мачове  за националния тим на Алжир до 21 години.