ПСК „Черно море“ ликува с шампионска титла
ПСК „Черно море“ ликува с шампионска титла / ПСК Черно море
Варненци  се представиха блестящо и при двата пола
ПСК „Черно море" спечели отборен шампионски трофей на държавното първенство по плуване за мъже и жени, което се проведе на столичния басейн „Диана“. Варненци защитиха безапелационно миналогодишната си лидерска позиция за Купа "България".
В комплексното класиране на държавния отборен шампионат черноморци триумфираха с актив от 407,41 т. Варненските плувци се представиха блестящо, доминирайки и при мъжете, и при дамите и логично оглавиха класирането при двата пола, съответно при мъжете с актив от 167,80 т., а при жените с 239,61 т. В комплексното класиране голямата изненада бе втората позиция на  младия пловдивски клуб „Спринт“, който натрупа актив от 314,90 т., а трети се класираха съгражданите им от „Младост’91“ (286,02 т.). В столицата черноморци бяха предвождани от главния треньор на клуба Никола Петров и наставникът Антон Гиляревский.
534 състезатели - 307 мъже и 227 жени, от 44 клуба се конкурираха по време на държавното отборно първенство на закрития басейн „Диана“. За първи път спортният форум бе излъчван на живо с видео картина в интернет благодарение на Българска федерация по плувни спортове.
В първия ден от надпреварата представителката на „ПСК Черно Море” - талантливата Калина Николаева, постави национален рекорд, спирайки хронометрите на 5:04.18 сек. в дисциплината 400 м съчетано плуване. Тя подобри досегашния рекорд на Василики Кадоглу от 5:08.13 сек. Щафетата на ПСК „ Черно Море”, в състав: Благовест Божиновски,Виктор Николов, Тихомир Тодоров и Александър Николов, постави нов национален рекорд за  мъже в дисциплината 4х100 м свободен стил с време от 3:31.00 сек. 
Николаева подобри рекорд и в дисциплината 200 м бътерфлай с време 2:22.45 сек. Старият рекорд принадлежеше на Василики Кадоглу – 2:22.80.
В последният ден от шампионата паднаха още пет рекорда, като сред носителите им отново бе Калина Николаева от ПСК "Черно Море". Тя подобри постижението на 200 м съчетано плуване за девойки младша възраст с време 2:25.00 мин. 
„Поздравявам състезателите от клуба за прекрасното представяне – всички оправдаха очакванията, нямаше слаби изяви. Разчитахме на комбинация от опитни и млади състезатели, които трябва достойно да заместят по-големите плувци в следващите години. Гордея се, че разполагаме с много с невероятна сплав от талантливи подрастващи , които ще заместят успешно по-големите“, коментира главният треньор  на ПСК „Черно море“ Никола Петров.