/ личен архив, facebook
Кристиан Димитров
101256
Кристиан Димитров
  • Кристиан Димитров
Директорът Дирекция Спорт при община Варна Кристиан Димитров направи равносметка в интервю за Дарик за проведените през месец март спортни събития с марката „Варна европейски град на спорта”, както и начерта основните такива през месец април.
 
ОУ "Г.С. Раковски“ триумфира в "Бързи и сръчни" при третокласниците

„Продължава много сериозно Община Варна да работи с подрастващите. Общинските ученически игри вървят в момента, тече и ученическа купа Варна. Паралелно продължават и традиционните вече игри „Бързи и сръчни”.

Минаха доста турнири по стрелба, традиционният турнир по художеуствена гимнастика „Руми и Албена”, щафетната обиколка на радио Варна „3 март”. За първи път във Варна се направи и дамско рали по случай празника на жените. Нивото на танците в града ни е на много високо ниво. Знаете, че направихме квалификацията „ Dance star” в ДКС, като нивото беше много високо.

Приключи турнирът по шахмат от ученическа купа Варна

Отбелязваме и световната титла при кадетите на нашия щангист Стефан Христов. Много желаещи има да се занимават със стрелбата с лък, така че мислим да им осигурим на клуба безплатна база, където да се практикува този спорт.

В Първа езикава гимназия вземаме домакинство на държавния турнир. Футболният отбор на училище „Найден Геров” ги изпращаме на световните ученически финали в Сърбия. Общо взето календарът ни е много богат. Започва и варненската студентска универсиада, а след нея предстои и националната такава”, коментира Кристиан Димитров.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.