Маргарита Хранова ще пее на празника на „Аспарухово”
Маргарита Хранова ще пее на празника на „Аспарухово” / Slusham.com

Днес е кулминацията на тридневната програма, посветена на празника на кв. „Аспарухово”. Мястото на тържествата е Аспаруховият парк, а техен организатор е местното читалище „Просвета 1927”.

В 11 часа на сцената ще излязат много певчески фолклорни групи и индивидуални изпълнители от читалищата във Варна и региона. Два часа по-късно ще започне надиграване, в което любителски клубове по народни танци от града и страната се представят по регламент с хоро от областта. Надиграването няма състезателен характер, но грамотата и статуетката, които се подаряват за  спомен на всички участници, се връчват на специалната приятелска среща в  к.к. „Златни пясъци”, където танците продължават.

За първи път в историята на празника в него ще участва Представителният духов оркестър към ВМС Варна с диригент маестро Мирослав Трифонов. В едночасовия концерт, който започва в 16:00, ще бъдат представени класическа и забавна музика, музика от филми и тържествени маршове.

В 17:00 часа е началото на официалната част на празника. По традиция ще бъде извършен водосвет за здраве, а поздравления към  гостите и жителите на квартала ще отправят кметът на „Аспарухово” Йордан Николов и председателят на читалището Николай Бинев. След това ще започне празничният концерт на читалище „Просвета 1927”, в който ще участват Детски танцов състав „Аспаруховче” , танцов ансамбъл „Фолклорни ритми”, фолклорна формация” Авлига”, Хор за шлагерни песни „Аспаруховски бриз”, народната певица Катя Петрова.

За 19:00 часа е насрочен концертът на специалния гост на тържествата Маргарита Хранова.