Хотелиер се жалва от заплахи за убийство от Бацата
Хотелиер се жалва от заплахи за убийство от Бацата / netinfo
Заплахи, че до 3 месеца ще бъде ликвидиран, е отправял Христо Асенов - Бацата към управителя на фирма “Транстур” Митко Бакалов. Това съобщи самият Бакалов днес пред журналисти. Причината за спора им е недопускането на машини до строежа на хотел “Вихрен” на Златни пясъци, на който “Транстур” е инвеститор. Пътят до там минава през хотел “Вива”, който е собственост на Асенов. От негови служители на пътя е поставена бариера, която не допуска преминаването на машините на “Транстур”, оплака се Бакалов.

Конфликтът между двамата датира от преди няколко години. Според Бакалов Асенов многократно го е заплашвал да му продаде част от парцела си. Митко Бакалов е подал жалби до полицията и районната прокуратура. След жалбата му в V РПУ на Златни пясъци в петък миналата седмица Христо Асенов му е казал, че ще бъде ликвидиран до 3 месеца.

От полицeйското управление отказаха да дадат повече информация, тъй като районният инспектор, който движи преписката, е в болнични. Пресаташето на ОДП-Варна Калинка Пенчева съобщи за Дарик, че преписката е предадена на прокуратурата.