ГЕРБ-Варна: Единичните случаи на напускане не са знак за разцепление
ГЕРБ-Варна: Единичните случаи на напускане не са знак за разцепление / gerb.bg

От областното ръководство на ГЕРБ излязоха с официално позиция по повод напускането на втори общински съветник от групата им в местния парламент. По-рано днес Марина Карапетян депозира в деловодството на Общината желанието си да напусна групата на ГЕРБ.

„Напускането на общински съветници от роднински и приятелски кръгове на бившето областно ръководство на партията не е израз на разцепление в ГЕРБ, а естествен оздравителен процес. Възможно е да последват и други подобни действия, но и те няма да имат своите политически, а още по-малко принципни основания", заяви Павел Христов, административен секретар на ГЕРБ-Варна. Така той коментира писмото на Марина Карапетян до медиите, в което тя съобщава, че напуска партията и групата на ГЕРБ в Общински съвет - Варна.

„Абсурдно е случилото се да се тълкува като тенденция. С амбицията да работим прозрачно и да не допускаме порочни практики изключихме Марио Шиваров от групата на ГЕРБ в ОбС. Марина Карапетян, която беше №20 в листата ни за местните избори, стана съветник само преди няколко месеца, когато зае едно от местата, овакантени от новите варненски депутати. Решението й да напусне партията подменя вота на избирателите, но този единичен случай няма как да бъде признак за разпад на групата на ГЕРБ в местния парламент", категоричен бе председателят й Тодор Балабанов.

Марина Панайотова-Карапетян влезе в Общинския съвет през май 2013 г. на мястото на местния лидер на партията Иван Портних, който бе избран за народен представител, а впоследствие и за кмет. Карапетян е юрист, бивш контрольор на общинската фирма „Обреди". С напускането й групата на ГЕРБ в местния парламент остава с 14 съветници. Само преди седмица от партията обявиха, че са изключили Марио Шиваров от групата. Ден по-късно Шиваров заяви, че сам е напуснал.