Експертизата по делото за козирката убиец - готова до месец
Експертизата по делото за козирката убиец - готова до месец / netinfo
До един месец се очаква да бъде готова окончателната експертиза по делото за козирката убиец. Това съобщи заместник окръжният прокурор на Варна Антоанета Генчева по време на днешния отчет за дейността на прокуратурата през 2008 година. Работата по делото е изключително интензивна и се наблюдава както от Апелативната прокуратура в морския град, така и от Върховната касационна прокуратура, подчерта Генчева. Според нея разследването се движи в рамките на законовите срокове.

Изследват се всички фактори, които са повлияли за срутването на козирката – освен корозионните процеси, под внимание се взема и въздействието от механичните натоварвания. Разпитани са над 50 свидетели. “През януари тази година петима експерти от страната дойдоха във Варна и взеха образци и веществени доказателства, които отново ще се изследват в Научноизследователския строителен институт в София”, обобщи Генчева.

В началото на 2008 година срутила се козирка в центъра на Варна премаза 22-годишната студентка от Бургас Гергана. Тялото й бе открито два дни след трагичния инцидент.