Двустайните жилища отново сред най-търсените
Двустайните жилища отново сред най-търсените / DarikNews.bg

Както и преди, така и през тази година във Варна ще продължат да се търсят най-вече двустайните апартаменти, прогнозира пред Дарик Добромир Ганев – управител на фирма за недвижими имоти.

За първото деветмесечие на миналата година ръстът на броя на сделките в страната спрямо същия пероид на 2010-та е бил малко над 31 процента, като основен двигател е бил пазарът на жилища и земеделски земи, обясни брокерът. През тази не се очакват значителни промени в цените на имотите. Един от варненските райони, където е отбелязано поскъпване през миналата година, е около Окръжна болница. Причината се крие в твърде малкото предлагане на имоти там.

Част от хората, желаещи да закупят жилище във Варна, са увеличили бюджета си в последно време, разкри още Добромир Ганев. Най-често клиентите заделят около 50 – 55 хиляди евро, за да инвестират в собствено жилище.

През тази година пазарът на имоти във Варна, а и в цялата страна, ще бъде подвластен на макроикономическите показатели и на всичко, което се случва в Европа, коментира още Добромир Ганев.