Дарете старите си дрехи на бедни варненци
Дарете старите си дрехи на бедни варненци / снимка: Impact Press Group

Акция по събиране на стари дрехи и на средства за бедните ще се състои днес във Варна. Всеки желаещ може да дари ненужните си дрехи между 09:00 и 11:30ч. Облеклата могат да бъдат от всякакъв размер, за всякаква възраст и пол. А мястото на кампанията е ул. "Драва Соболч" 7А (зад кметство „Приморски), където се помещава социалната кухня на фондация "Вяра, Надежда и Любов".

Идеята е да се помогне на социално слабите хора, които се хранят в тази кухня. В момента трапезарията посещават над 750 души – бездомни, безработни, самотни многодетни майки, умствено изостанали хора, инвалиди, възрастни без роднини.

Неотдавна кухнята е била посетена от млад дарител – Мирослав Мирев. Като видял отблизо проблемите на хората, той решил да организира кампания за събиране както на дрехи, така и на пари за съботен обяд. Мирев и други дарители ще се борят да осигурят храна за съботните дни в продължение на трите оставащи зимни месеца.

Инициаторите на кампанията са открили банкова сметка, на която всеки може да помогне. Техният призив е за малка, но редовна подкрепа. „Всички събрани средства ще отидат гарантирано за осигуряване на храна на бедните хора”, категорични са те.

По техни изчисления до края на зимата за съботна дажба ще са необходими 10 500 лева, като в сметката вече са постъпили 1 600 лева.

Сметката, по която се набират средства:

ProCredit Bank - Варна
ФОНДАЦИЯ ВЯРА НАДЕЖДА ЛЮБОВ
BG26PRCB92301000761439
BIC / PRCBBGSF
BAE / PRCB9230