Болид от F1 пристига във Варна
Болид от F1 пристига във Варна / netinfo
Истински болид от Формула 1 ще бъде изложен от 10 часа днес до 5 май на входа на Морската градина. Репликата на болида на отбора ING Renault F1 ще бъде показана заедно със симулатори, които допълнително ще засилят емоциите около присъствието на болида R28.

Всички почитатели на Формула 1 ще могат виртуално да се пренесат на пистите на Шампионата като се качат безплатно на оригиналните симулатори. Желаещите ще могат да се включат и в лотария с награди от отбора от F1.

Новият болид на ING Renault F1 R28 има тегло 605 кг. (с пилот, камера и баласт), дълъг е 4800 мм., висок 950 мм. и широк 1800 мм. R28 беше официално представен на церемония в Париж на 31 януари 2008 г. Двете основни фигури в пилотския екип на ING Renault F1 тази година са двукратният световен шампион Фернандо Алонсо и Нелсън Пикет-младши.

След представянето си във Варна, R28 ще направи първата по рода си обиколка и в страната. Болидът и симулаторите последователно ще бъдат изложени в Русе, Велико Търново, Стара Загора и Пловдив.