Богдан Караденчев е новият временен кмет на Варна
Богдан Караденчев е новият временен кмет на Варна / снимка: Народно дело, архив
Богдан Караденчев е новият временен кмет на Варна
64494
Богдан Караденчев е новият временен кмет на Варна
  • Богдан Караденчев е новият временен кмет на Варна

Богдан Караденчев е новият временен градоначалник на Варна. Досегашният зам.-кмет по архитектурата беше избран единодушно с 26 гласа „за” на днешното извънредно заседание на Общинския съвет. Смяната се наложи, тъй временният градоначалник доц. Христо Бозов е сред кандидатите за кметския пост в морския град.

Преди гласуването съветникът Тодор Балабанов заяви, че групата на ГЕРБ подкрепя кандидатурата на Караденчев, тъй като той е консенсусен вариант. Колегата му Владимир Тонев също изтъкна, че това е добрият избор за града. „Убеден съм, че Караденчев знае как да управлява Варна”, каза лидерът на „Нашият град”.

След като положи клетва новоизбраният временен кмет благодари за гласуваното му доверие. Той бе категоричен, че трябва да се осигурят условия за спокойни предсрочни избори.

Общинските съветници избраха и изпълняващ длъжността председател на местния парламент. По предложение на Янко Станев за временен шеф беше определен Владимир Тонев от „Нашият град”, който изпълняваше тази функция до края на май.

Станев аргументира предложението си с това, че заради липсата на политическа воля и добронамереност най-добрият вариант е Общинският съвет да се ръководи от човекa, който досега е заемал временно поста.