Безплатни психиатрични прегледи за жертви на насилие
Безплатни психиатрични прегледи за жертви на насилие / netinfo
Д-р Румяна Бояджиева от Първа психиатрична клиника във Варна ще извършва безплатни психиатрични прегледи на 15 май, вторник. На преглед могат да отидат всички, които са преживели насилие, били са обект на агресия, изпаднали са в криза или депресия. Желаещите да бъдат включени в консултациите трябва да подадат предварителна заявка на телефон 052/ 302 851, вътрешен 432.

Инициативата е организирана от Министерството на здравеопазването по повод Международния ден на семейството – 15 май. Тя е част от Кампания за оказване на квалифицирана психиатрична помощ на хора, претърпели домашно насилие, преживели или били обект на агресия. Подобни прегледи ще се извършват в 17 лечебни заведения в цялата страна.

Инициативата е в подкрепа и на Кампанията на Съвета на Европа за борба с насилието върху жени, включително и домашното насилие, и в изпълнение на ангажиментите по Програмата за превенция и защита от домашно насилие за периода 2007-2008 г. на Министерския съвет.

Освен на 15 май, някои от болниците и диспансерите в страната ще продължат да предоставят безплатна психиатрична помощ през цялата 2007 г.