Акант Руж изкушава с био охлюви и рататуй
Акант Руж изкушава с био охлюви и рататуй / Дарик Варна

Есента е лебедовата песен на всяка отиваща си година и като такава, ни предлага много и разнообразни уникални български продукти. Отскоро у нас, във варненското село Ветрино, в екологично чиста среда се отглежда благородната френска порода охлюви Helix Aspersa Maxima. В Европа тази порода е абсолютен цар във всички класни ресторанти. Яденето на охлюви е истинско свещенодействие и не случайно те са едни от малкото продукти, за които има изработени специални съдове и прибори.

Като истински патриоти, от класния варненски ресторант "Акант Руж" смятат, че всичко, което е рожба на уникалния български климат, почви и природа, е ненадминато.
"Акант Руж" разполага с най-силния и талантлив екип готвачи в България.

Този класен продукт е истинско предизвикателство за тяхното въображение и майсторство. Как ще се справят, ще разберете, ако дойдете на посветената на българските охлюви тематична вечеря в четвъртък, разбира се, с чаша хубаво вино в ръка.

Менюто, което шеф готвач Ивайло Димитров ще приготви:

Салата с топъл кейк от охлюви, рукола и пъпеш, мус от биволско сирене с див лук и филенца от грейпфрут, овкусена с винегрет от совиньон блан и билки от нашата градина

Равиоли от тиквички с фарс от охлюви, чили, див лук с рикота, охлюви в легло от кралска печурка с пресен пипер, соев сос и чедър, рагу от охлюви в пръстен от сладък картоф и целина

Филе от сьомга с коричка от охлюви с маслини Каламата, лайм, каперси, аншуа върху пюре от картофки с бри и сос от малини и порто сорбе от джинджифил, лимонова мащерка и зелена ябълка

Свинско филе миньон с охлюви, аспержи и английски бекон, поднесени с рататауй и гуакамомле

Шоколадово брауни с охлюви, шоколадово крем брюле с охлюви, бонбони от охлюви и фурми

Цената на куверта е 35 лева, а началото на тематичната вечер е в 19:30 часа.