62 деца плуваха в минимаратона „Здравей, лято!”
62 деца плуваха в минимаратона „Здравей, лято!” / netinfo
62 деца на възраст до 12 г. взеха участие в детския плувен минимаратон под наслов „Здравей, лято!”. Празникът на плуването бе организиран от ПСК „Черно море” съвместно с отдел „Спорт” при дирекция „Младежки дейности и спорт” в община Варна и със специалното съдействие на концесионерите от проект „Алея първа”.

Близо 300-метровата дистанция от буна номер 2 до плажа изплуваха 21 момичета и 41 момчета. Идеята на детския минимаратон, който се провежда за четвърта поредна година, е онези малки таланти, които все още не могат да плуват, да почувстват магията на водата и атмосферата на една стара традиция, каквато е големият плувен маратон.

В тазгодишното издание на проявата се впуснаха момичета и момчета от почти всички варненски клубове, като най-масово бе участието на таланти от „Юлиян Русев”. Имаше и плувци от София, Велико Търново и Сандански, а сред момичетата бе 10-годишната французойка Морган Арну, която плува и миналата година.

Маратонът за деца няма състезателен характер и организаторите не отчитаха време на пристигане. Все пак първа в групата на момичетата финишира 9-годишната Джорджия Кадоглу от клуб „Торпедо”, следвана от Ралица Дучева, Венета Пандохова и Деница Панайотова, трите от клуб „Юлиян Русев”. При момчетата най-бърз по трасето бе 12-годишният Емил Господинов от клуб „Юлиян Русев”, следван от Виктор Калоянов и Даниел Славов, двамата от ПСК „Черно море”.