30% от апартаментите във Варна сити парк продадени, цената се запазва до септември
30% от апартаментите във Варна сити парк продадени, цената се запазва до септември / снимка: varnacitypark.bg
Варна сити парк
79727
Варна сити парк
  • Варна сити парк

Проучване показва, че съвременните варненци не обичат жилищни блокове от типа „Китайска стена", а предпочитат да живеят в блокове с един вход и да познават съседите си. Проучването е направено от инвеститорите на Варна сити парк - първият в рамките на разширения център на Варна жилищен комплекс от затворен тип, разкри в интервю за Дарик бизнесменът Красимир Узунов.

Собственикът на фирмата инвеститор „Интерсервиз Узунови" отчете успешни продажби на жилищата в комплекса. До момента са продадени 78 от общо 240 апартамента, като купувачите са предимно млади семейства. Мотото на бутиковия комплекс е „Похвали се къде живееш!".

Във Варна има доста подходящи терени за изграждане на подобни комплекси. Повечето предприемачи обаче се лакомят и презастрояват обектите. Това няма да се случи с Варна сити парк, където при възможност за 60 000 кв.м. РЗП ще бъдат застроени само 22 000 кв.м. Инвестицията в комплекса в „Трошево" е 10 милиона евро, разкри Узунов.

Човекът и личното му пространство е водещата концепция на проекта. Варна сити парк се състои от 8 бутикови сгради, които до края на семтември ще бъдат завършени на етап „груб строеж". Въвеждането им в експлоатация ще стане в началото на следващата година.

Всички спални в апартаментите ще са с площ минимум 12 кв.м. Таваните ще са на височина 2,75 метра. Прозорците ще са на 0,30 метра от пода, като така ще се осигурява много светлина вътре.

Комплексът ще бъде топлофициран, като отчитането на всеки апартамент ще е на база индивидуално измерване. Вече е сключен договор с "Далкия", който гарантира на бъдещите обитатели топла вода целогодишно и парно през студените месеци. Сметката за топлоподаване през зимния сезон няма да бъде повече от 80 лева за всеки апартамент, увери инвеститорът.

Във Варна сити парк ще има аптека, малък супермаркет, сладкарница, фитнес зала. За реда и чистотата в комплекса ще се грижат четирима охранители, администратор, 3-4 чистачки, градинар и елтехник. Техните заплати ще се формират от събраната такса, която за квадрат жилищна площ ще бъде 0,60 лева. Таксата ще включва и поддръжката на асансьора. В близката до комплекса горичка ще бъде обособено място за разхождане на домашни любимци. „Искаме да създадем ред, за който всички питат и го желаят", изтъкна Красимир Узунов.

Локацията на Варна сити парк е изключително удобна. В непосредствена близост се намират училища, детски градини, търговски центрове и спирки на градския транспорт. Със собствен транспорт до Катедралата се стига точно за 7 минути - както по бул. „Сливница", така и по бул. „Владислав".

Инвеститорът е предвидил уникална система за заплащане на апартаментите. Първоначалната вноска е в размер на 15 %. Сумата се внася в доверителна сметка на името на купувача в една от посочени от инвеститора 4 банки. Там клиентите имат възможност и за теглене на ипотечен кредит с лихва 5,8 %. Заплащането на останала сума за жилището става след получаване на Акт 16 на сградата. Така рискът за купувача е нулев, обясни Узунов. Той отбеляза, че продажбите в момента се осъществяват при 650 евро на кв.м. След септември цената няма да е същата.

Това е бъдещето на жилищата в България, категоричен бе Красимир Узунов. След Мол Варна, Варна сити парк е вторият голям проект, с който „Интерсервиз Узунови" се захваща.

Целият разговор с Красимир Узунов е в аудиозоната.