/ община Асеновград
Съвместна акция на екип на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Разград и доброволците на Централната рибно опазваща организация-клон Ястребино е проведена на язовир "Ястребино" край Антоново. Извадени са кошове за раци, съставени са актове на недобросъвестни рибари.

Акцията на водоема е била дневна, след като служителите на ИАРА - Разград получили сигнал на тел. 112 за риболов с мрежа тип "серкме". При посещение и оглед на място е установено, че във водата са пуснати три винтера - тип "черво", за улов на раци, всеки - с дължина по 3 метра.

Съставен е и акт за улов на маломерна риба от вида шаран.

Успешна акция срещу бракониери на язовир „Ястребино“

Доброволец от акцията коментира, че плавно започват да намаляват недобросъвестните рибари, но ако има чести санкции, ще има респект и рибарите ще се съобразяват.

Язовирът - най-големият на територията на Търговищка област, продължава да привлича любители-рибари и на природата.

"Най-тревожното е, че те замърсяват безогледно. Натъкваме се на грозни гледки - събрани торбички с отпадъци, а неизхвърлени. По-лошото е, че има и закачени точно под табелата, приканваща към отговорно поведение към природата", сподели ръководителят на доброволците Шенол Хасанов.
 
БТА