/ ThinkStock/Getty Images
68-годишен мъж от Казанлък е задържан за срок до 24 часа. Установено е, че той бил "куриер" в пет телефонни измами. Последната станала на 7 ноември, а за нея сигнализирала 71-годишна жена от село Хаджидимитрово.

Измама: 10 000 лева в кошче за боклук остави пенсионерка

На домашния телефон на потърпевшата се обадил непознат, който се представил за полицай и поискал пари за залавяне на телефонни измамници.

Възрастната жена предала на непознат близо 7 000 лева и златни накити.  Униформените установили, че към извършената измама, както и към четири други, за които в полицията в Казанлък са образувани и се водят досъдебни производства, в ролята на “куриер”, е съпричастен 68-годишен мъж от Казанлък. Той е задържан за срок до 24 часа.
 
Жена даде 3000 лв. на мъж, представил се за служител на здравната каса

От пресцентъра на полицията информират за още една телефонна измама, станала в Стара Загора. Потърпевши са възрастна двойка, а тяхната внучка подала сигнал в полицията.

Бабата и дядото на 33-годишната жена били въведени в заблуждение по телефона, че дъщеря им е пострадала в катастрофа, а те трябвало да заплатят за лечението ѝ. Двамата предали на непознат мъж сумата от 2 600 лева.