Кармен
Кармен / netinfo
Оперната прима ще се появи на кон в "Кармен"
Кармен
94148
Кармен
  • Кармен
За първи път след 30 години световноизвестната оперна певица Веселина Кацарова  ще участва в оперна постановка в България -„Кармен”. Най-популярното заглавие за всички времена от Жорж Бизе е изборът на Държавна опера-Стара Загора за второто издание на „Опера на стадиона“. Грандиозната продукция ще бъде представена на 6 юли от 21.00 часа на специално построена сцена на стадион "Берое".

Надявам се всички зрители на „Кармен“ да разберат, че музиката е лекарство за душата, тя е естетика, която е много важна в живота на човек“, сподели Кацарова.  Изключително емоционална и откровена, тя благодари на своите колеги- френският баритон Сирил Ровери в ролята на тореадора Ескамилио, Калуди Калудов /Дон Хозе/, Цветелина Василева /Микаела/. „Изключително съм им благодарна, че заедно можем да осъществим спектакъла, за мен е голямо вълнение. Аз излизам да пея като артистичен директор, но го правя, защото ми се иска това изкуство да го има и след нашата генерация”.

Сирил Ровери вече е част от трупата на старозагорската опера, тъй като има договор за една година. А част от проектите му в България, отново са свързани с името на Веселина Кацарова, която според него е може би най-добрата Кармен. „За мен е голяма радост, че съм част от тази изключителна трупа от артисти на най-високо ниво”, сподели Ровери.

А каква ще бъде Кармен на голямата сцена на стадиона, чуйте от емоционалния разказ на примата Веселина Кацарова в прикачения звуков файл.

Творческият екип обещава завладяваща интерпретация на едно от най-обичаните заглавия в оперната литература. На 6 юли зрителите ще видят една  класическа „Кармен”, в която изобилстват атрактивни и зрелищни решения, към които предразполага самото заглавие и сцената на открито. Веселина Кацарова ще смени няколко различни костюми, които са ушити специално за нея. Моделите са подарък за световното мецосопрано от италианския художник Салваторе Русо. За първи път самата Веселина Кацарова ще се появи на кон, както и Сирил Ровери.

Над 240 артисти ще излязат на сцената, оркестърът е от 65 души, хорът – от 90, балетът – 40 артисти, ще има 6 коня, 2 номера от артисти от Цирк „Балкански“. Диригент е Ивайло Кринчев, режисьор-Огнян Драганов. Атрактивните балетни платна с участието на балета на Държавна опера-Стара Загора са дело на примабалерината и хореограф Силвия Томова. Сценографията е подготвена и адаптирана от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров.

В антракта на спектакъла ще има томбола с билети на зрителите с много награди, градският транспорт ще работи с удължено работно време, обещаха от общинска администрация.
 
Билети за спектакъла се продават на касите на Старозагорската опера,в рекламна шатра в Парк „5 октомври“  и онлайн и в разпространителската мрежа на Ивентим.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/