Трети празници на тракийските царе в Долината
Трети празници на тракийските царе в Долината / Д.Бобева-архив
Третите поред празници в Долината на тракийските царе ще се проведат от 31-ви август до 2-ри септември включително в Казанлък. Част от проявите са изнесени в пространството между могилите Голяма Косматка и Светицата. В програмата са включени както познати вече прояви, така и нови атракции за туристите.

Акцент в програмата на тазгодишните празници ще е националната научна конференция “Проблеми на тракийската култура”. Домакин на проявата е Историческия музей “Искра” в Казанлък. Седмият национален фотопленер “Долината на розите и тракийските царе” ще събере изявени фотографи от цялата страна, които в продължение на три дни ще създават свои творби в района.

За втора поредна година зрителите на празниците ще могат да наблюдавата танцовия спектакъл на Лили Игнатова “Тракийски легенди”, както и спектакълът на местния театър “Любомир Кабакчиев” “Почитане на свещения покровител”.

С голям интерес се очаква и второто издание на Боди арт шоуто, в което миналата година участваха дузина кръшни казанлъчанки и талантливи майстори на четката от цялата страна.

За празниците се очакват представители на дипломатическия корпус в страната, гости от побратимените на Казанлък градове.