Трениране на успешни родители
Трениране на успешни родители / DarikNews.bg
Трениране на успешни родители
49636
Трениране на успешни родители
  • Трениране на успешни родители

„Дали отглеждаме малко дете или тийнейджър, всички знаем, че родителството е предизвикателство и доста трудна работа на моменти. За нещастие децата не идват на бял свят с наръчник с инструкции за добро поведение, а фактът, че сме родители не винаги означава, че автоматично знаем отговорите на всички въпроси касаещи отглеждането, възпитанието и развитието на нашите деца", казва психологът Красимира Иванова от Стара Загора.

Тя е един от двамата в Старозагорска област сертифицирани специалисти по американската програма на д-р Томас Гордън „Трениране на успешни родители".

На специалните курсовете майките и бащите ще могат да открият отговорите на много важни въпроси, които възникват при взаимоотношенията им с децата. Ще се научат как да разрешават конфликтите с тях, как да говорят с тях така, че те да ги слушат и да променят лошото поведение, как да им помогнат да бъдат отговорни и да развият самодисциплина, твърди Красимира Иванова.

В звуковия файл чуйте основните причини според Красимира Шванова за проблемите във взаимоотношенията родител-дете и как чрез специално обучение те могат да бъдат превъзмогнати.