Стара Загора посреща хиляди гости по време на Бирфеста
Стара Загора посреща хиляди гости по време на Бирфеста / община Стара Загора

Биреният фестивал на Стара Загора се завърна след дълго очакване и с богата програма. Организиран от Община Стара Загора и Загорка АД, Beerфестът бе официално открит в петък от Йордан Николов, изпълняващ длъжността кмет на Община Стара Загора.

„Днес с гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата - мястото, където се произвежда най-много от любимата на всички ни напитка", заяви той . Николов разказа за 113-годишната традиция в пивоварството на Стара Загора, като сподели, че цялата история на индустрията в града неизменно е свързана със „Загорка" АД.

„Нашето съвместно сътрудничество е пример не просто за добрите отношения между местна власт и инвеститори, а за приятелство", добави Йордан Николов. Думите му бяха потвърдени и от изпълнителния директор на Загорка АД, Николай Младенов, който обяви, че възстановяването на фестивала е начинание, с което компанията се ангажира дългосрочно и с много желание.

В петъчната първа вечер на сцената се качиха Анна Пешева и Brave Band, които нажежиха атмосферата в Градската градина на Стара Загора и подгряха публиката за изпълнението на една от любимите рок групи на България.

Още със самото си излизане Б.Т.Р. накараха хиляди фенове да запеят с тях. Бандата изнесе истинско двучасово шоу, по време на което освен най-големите си хитове, изпълниха и песни от последния си албум. Специално за гостите на Beerфестът рокаджиите забиха парчета на ФСБ и Сигнал, а публиката ги върна на сцената за два биса.

Втората фестивална вечер мина под звуците на Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и Ogi 23, които събраха множество свои почитатели още на саундчека си.

Вечерта на сцената първи се качиха Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и върнаха летните настроение и градус в сърцето на Стара Загора. Веднага след тях вечерта продължи под звуците на лайв изпълнението на Ogi 23, които освен свои песни изпълниха и няколко кавъра на групи като SUBLIME, Blink-182, Контрол и ЪПСУРТ. Накрая двете банди изпълниха няколко общи парчета, преди да закрият втория ден на Beerфестът.

През следващите дни до 11-и октомври на сцената на Beerфестът ще се качат и най-добрите местни изпълнители, както и още от най-ярките и обичани музикални звезди на България. Жителите и гостите на Стара Загора ще чуят NaNa & TheGanG, група Авангард, Overground Brass Band, Dream Team, Стела Петрова и Гено Господинов, както и специалните концерти на Southwick, Уикеда, Млък!, JEREMY? и Svetlio and the Legends.