Станишев определи като неморално увеличаването на заплати в парламента
Станишев определи като неморално увеличаването на заплати в парламента / DarikNews, Невена Божкилова
Станишев определи като неморално увеличението на заплати в парламента
60366
Станишев определи като неморално увеличението на заплати в парламента
  • Станишев определи като неморално увеличението на заплати в парламента

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи като неморално предложението премиерът да получава 8000 лева заплата. От Левицата настояват пенсионерите да получат следколедни бонуси. Във тази връзка Станишев призова министър-председателя Борисов да принуди финансовия министър да изпълни ангажимента си към възрастните граждани. От БСП искат да се увеличат незабавно парите за отглеждане на деца до две години минимум на 310 лева като дори има възможност да бъдат и 350 лева. Тези приоритети изтъкна Станишев по време на среща на 300 млади социалисти в Стара Загора.

Станишев изрази възмущението си от предложението за увеличение на заплатите на
премиера, президента и председателя на Парламента както е записано в проектозакон на Министерството на финансите:"Не смятам, че по време на такава криза, когато хората живеят толкова тежко и бедно, е морално правителството, депутатите да получават много по-високи заплати, от колкото получават сега. Не е справедливо просто."

Освен майчинството да е минимум по 310 лева на месец, сумата да бъде обвързана с минималната работна заплата. Да бъде премахнат прагът за получаване на детски надбавки, настояват още от БСП:"ГЕРБ разделиха връзката между минималната работна заплата и всички социални плащания. По този начин пестят на гърба на хората."

Що се отнася до пенсиите Станишев настоява "да се направи това, което г-н Дянков обещаваше в продължение на два месеца на българските пенсионери. Не трябва да противопоставяме младите хора и възрастните. Той обещаваше, че бюджетът върви добре и ще има Коледни добавки, след това си изми ръцете с ЕК. Тя го опроверга."