8-класникът е сребърен медалист от Първата европейска младежка олимпиада по информатика
8-класникът е сребърен медалист от Първата европейска младежка олимпиада по информатика / dariknews.bg
За втора година Школата по  информатика в направление „Наука” към Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора ще отвори врати. Занятията ще се провеждат в компютърните зали на училището, а стартът е на 13 октомври от 10:00 часа в Профилирана природо-математическа гимназия „Гео Милев” в Стара Загора.
 
Тематиката на обучението е „Обектно-ориентирано програмиране чрез C++”, което започна имналата година с над 230 ученици. Целта е тези, които вече са преминали първи етап от обучението през миналата година, да продължат да надграждат като към групите могат да се присъединят и нови членове. Всеки месец ще се провеждат изпити за степента на усвояване на преподавания материал. В зависимост от резултатите, неуспелите отпадат.
 
Отговорник и ръководител в школата е  Павлин Пеев -  преподавател по информатика в ППМГ „Г. Милев”. В процеса на целогодишната работа ще се включат и други висококвалифицирани преподаватели.
 
В школата участват ученици от 5-ти до 12-ти  клас от всички училища от Стара Загора.  Обучението е безплатно, а школата ще продължи до края на юни 2020 година.  

Инициативата за безплатното обучение е на Община Стара Загора,  преподавателя по информатика Павлин Пеев, три от големите IT фирми у нас, както и на народния представител Радостин Танев.