Ремонтират църквата в с. Мъдрец със средства от Програмата за развитие на селските райони
Ремонтират църквата в с. Мъдрец със средства от Програмата за развитие на селските райони / Sofia Photo Agency, архив

Църквата „Свети Архангел Михаил" в старозагорското село Мъдрец ще бъде ремонтирана със средства от Програмата за развитие на селските райони.Останалите църкви, които ще бъдат ремонтирани са „Света Параскева" в гр. Левски, обл. Плевен, „Св.Архангел Михаил" в с. Малчика, обл.Плевен, „Свети. Георги" в с. Черноземен, обл. Пловдив, „Света Параскева" в Тръстеник, обл Русе, „Св. Св. Кирил и Методий" в с. Щипско, обл. Варна и църква „Св. Рождество Христово" в с. Геша, обл. Габрово.

Седем църкви, читалище и една община ще получат общо 3 073 288 лева по три от мерките на Програмата. С парите храмовете ще бъдат ремонтирани, ще бъде изградена информационна система за читалището и поставени информационни табла за туристически маршрути в общината. Общата сума, която църквите ще получат, е 2 668 455 лв. Те идват от бюджета на мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места".

Другите два одобрени проекта са по мерки 313 „Насърчаване на туристическите дейности" и 321"Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от ПРСР.