Рафи дава старт на благотворителното масово бягане
Рафи дава старт на благотворителното масово бягане / Община Стара Загора

Над 50 души вече са се регистрирали за участие в първото масово благотворително бягане в Стара Загора. Стартът ще постави изгряващата музикална звезда Рафи Бохосян с най-новия си хит „4-3-2-1" в 16 часа на 21 април на площада пред общината.

Под номер едно вече е регистриран и кметът Живко Тодоров, а освен него организаторите очакват да се включат поне 3 хиляди гости и жители на града ни. Маршрутът на масовото бягане под надслов „Стара Загора - най-спортния град в България", е: бул. „Цар Симеон Велики", бул. „Руски", ул. „Гурко", ул. Отец Паисий", бул. „Цар Симеон Велики".

В бягането може да участва всеки, който се е регистрирал он-лайн или или в събота от 12 до 15.45 часа на площада пред общината. Минималната такса за участие е 2 лева, а максималната е без ограничение. Всеки участник ще получи състезателен номер и силиконова гривна с надпис „АЗ ОБИЧАМ СТАРА ЗАГОРА". Ще има и награди за финиширалите първи при мъжете и жените, за най-млад и най-възрастен участник, за най-атрактивен състезател и за най-масово участие.

Благотворително ще се пробяга малко повече от километър и половина, а организаторите се надяват да съберат средства, с които да се изгради фитнес на открито в градинката на ул. „П.Парчевич" и „Ген.Гурко". В момента там има детска площадка с амортизирани и опасни катерушки. На тяхно място ще се изгради модерна детска площадка и ще се поставят поне 6-7 фитнес-уреда. Площадката ще бъде и добра алтернатива за младежите, както и за хора от всички възрасти, за които залите са недостъпни по една или друга причина.

Организатори на благотворителното масово бягане са Община Стара Загора, Обществен Дарителски фонд, Спортен клуб Лека атлетика „Берое", Българско училище за политика „Димитър Паница", Национален фен клуб „Берое" и Втора Тунджанска лека пехотна бригада.