Проф.Станков: Предстои много работа за изключително кратък срок
Проф.Станков: Предстои много работа за изключително кратък срок / Тракийски университет

Само 24 часа е размишлявал проф. Иван Станков над поставеното му предложение от президента Росен Плевнелиев да оглави Земеделското министерство в служебния кабинет. Ректорът на Тракийския университет смята, че животновъдството е един от най-болните сектори, които се нуждаят от оздравителна програма.

Минути след назначението си като министър на земеделието и храните проф. Иван Станков коментира за Дарик, че предстои много работа, за изключително кратък срок. Аз съм преподавател по теория и практика и смятам, че за тези два месеца е важно да изготвим теоретическите послания, които да бъдат реализирани от редовното правителство.

По думите му, приоритет ще бъде развитието на аграрната политика съобразена с общата селскостопанска политика. Важно е да се създадат предпоставки за стимули за развитие на браншовете. Българското земеделие и хранителната промишленост са в тежко положение, проблеми има навсякъде, затова е необходима много работа и всеотдайност, за да бъдат спрени негативните процеси, допълни още новият земеделски министър.

Той обеща, че още от утре ще започне разговори с шефовете на дирекции, ще се запознае със структурата и ще бъдат набелязани първите задачи. Да съм здрав и да удържа, си пожела проф. Иван Станков.

Ректорът на Тракийския университет в Стара Загора е министър на земеделието в служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев.