Продължава ремонта на детска млечна кухня в Казанлък
Продължава ремонта на детска млечна кухня в Казанлък / община Казанлък

Сградата на Детска млечна кухня в Казанлък усилено се ремонтира. Средствата са осигурени от Инвестиционната програма на общината. Заради ремонта кухнята и нейните филиали в града не работят от 16 юни. Реновирането на сградата ще продължи до 21 юли.

Вътрешният ремонт е на стойност 23 420 лв. с ДДС. Изцяло е подменена аспирационната система в помещението, където се приготвя храната, сменена е и дограмата в междинната част между кухнята и разливната. Предстои да бъде доставено ново оборудване за близо 12 000 лв. от общинския бюджет.

Проект на Община Казанлък за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Детска млечна кухня -Казанлък, т.е. саниране на сградата и извършване на външен ремонт, е одобрен от Националния доверителен екофонд и очаква финансиране.

Детска млечна кухня - Казанлък е открита на 1 ноември 1978 г. В нея се приготвя и предоставя храна за деца от 10-месечна до 3-годишна възраст. Кухнята обслужва около 450 деца в т.ч.около 80 деца в разкрити филиали в с. Овощник, с. Крън, с. Енина, с.Шейново и с. Бузовград. Приготвя се храна за три пункта в различни части на град Казанлък и детското отделение в „МБАЛ д-р Христо Стамболски" ЕООД.