Престъпността в Змейово-тема на работна среща
Престъпността в Змейово-тема на работна среща / Областна администрация

12 са регистрираните от началото на годината престъпления в старозагорското село Змейово, стана ясно на работна среща при областния управител Живка Аладжова. На разговорите присъстваха кметът на селото Никола Пеев, районният прокурор Емилия Вакарелска, председателят на Районен съд - Стара Загора Росен Чиликов, началник отдел „Закрила на детето" Валентина Бонева, директорът на „Социално подпомагане" - Стара Загора Петя Чакърова, представители на МКБППМН и ОДМВР.

Голяма част от престъпленията са дело на няколко непълнолетни и малолетни лица от ромска фамилия, информира кметът Пеев. В селото предстоят поредица от срещи между местното население и представили на полицията, на които ще се обсъдят конкретните стъпки и мерки при извършено престъпление.

По думите на председателя на Районния съд Чиликов всички разкрити престъпления са завършили с осъдителни присъди за извършителите им. Данните сочат, че за изминалата година броят на престъпленията в Змейово е достигнал 37.

„Разбирам, че основната причина за напрежението в селото е ограниченият брой сигнали за престъпления, които достигат до институциите, тъй като е ясно, че те си вършат работата добре и в синхрон, но тогава, когато са сезирани. Апелирам хората от Змейово и от други региони, които са обект на посегателство, да сигнализират или на кмета или на компетентните органи", посочи областният управител Живка Аладжова.