Предлагат президентската кампания на реформаторите да тръгне от Стара Загора
Предлагат президентската кампания на реформаторите да тръгне от Стара Загора / ДБГ

Кандидат президентската кампания на Реформаторите да тръгне от Стара Загора. Предложението бе направено на среща между Димитър Танев, народен представител от РБ - Стара Загора, заместник председател на Комисията по бюджет и финанси и заместник председател на ДБГ и областните лидери на партиите от Реформаторския блок.

Всички партии декларираха единомислие и воля за сериозна работа, защото старозагорските реформатори са сигурни в успеха на кандидат президентската двойка.Депутатът Димитър Танев коментира пред общинските структури на Движение България на гражданите за ролята на партията като най-голямата и стабилна част от Реформаторския блок, за наближаващите избори и новия парламентарен сезон.

Участници в НПО и браншови организации представиха проблемите си с народния представител. В Стара Загора за пръв път в страната ще се реализира проект по библиотерапевтично консултиране, като миналата година е реализиран проект, в рамките на който са обучени 11 консултанти по библиотерапия. Дейностите са реализирани от Регионална библиотека „Захарий Княжески" - гр. Стара Загора, в партньорство с Библиотека „Родина" - гр. Стара Загора, Фондация „Институт за съвременна психология" и СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора". Избрани са и двете пилотни училища, с чиито деца ще започнат работа библиотерапевтите. Възможностите за финансиране, очакваните резултати и тяхната устойчивост бяха сред обсъжданите въпроси.

В среща с представители на бизнеса Танев изказа задоволство, че първата в България паралелка по дуално обучение за готвачи е вече факт в местната професионална гимназия "Райна Княгиня". Бяха обсъдени предложения за промени в закона за професионалното образование . Предприемачите споделиха надежда, че работата на законотворците ще върне в бизнеса подготвени средни специалисти в строителството, туризма, различни производства.