Пенсионери чакат обяснение за скъпия хляб
Пенсионери чакат обяснение за скъпия хляб / netinfo
“Ще продължим да настояваме за срещи с хлебопроизводителите и Общинската администрация относно цената на хляба”, каза председателят на ПП Единен пенсионерски съюз Иван Чапразов.

В декларация пенсионерите припомнят, че през ноември миналата година старозагорският хляб беше увеличен с 10 стотинки и сега за него плащаме по левче.

“Това оскъпяване стана причина ЕПС да проведе митинг, на който обяснихме, че цената на зърното е намалена наполовина , но в Стара Загора се продава най-скъпия хляб в България. По селата положението е още по-тревожно, защото хлябът на ишлеме е увеличен с 15 стотинки, което е в нарушение с поетите ангажименти”, пише в документа .

Иван Чапразов припомни, че на 19 ноември и на 4 декември миналата година се проведоха две срещи с пенсионери, производители на хляб в Старозагорско и кметът проф.Светлин Танчев. Според Чапразов хлебопроизводителите не са успели да обяснят причината за по-високата цена.

“Настояваме за още срещи и разумни обяснения. Въпросът за скъпия хляб ще поставим по време на предстоящите ни митинги”, обещаха от Политическа партия Единен пенсионерски съюз. Възрастните хора обещаха да потърсят съдействие от различни организации за разрешаването на проблема.