Пак променят методиката за финансиране на театрите
Пак променят методиката за финансиране на театрите / Dariknews.bg, архив

Методиката за финансиране на театрите и оперите отново ще бъде променена. Това обяви пред Дарик директорът на Драматичния театър в Стара Загора Ивелин Керанов.

"Първата ни премиера за новия сезон ще е "Госпожа Министершата" на Бранислав Нушич. Режисьор ще е Йосиф Сърчаджиев, а представленията са на 16 и 17 септември. След това може да се случат доста интересни неща, но преди това ще трябва да играе химикалката, особено с промените, които се готвят в методиката за финансиране на театрите", коментира Ивелин Керанов.

"Сменя се принципа. Но да го правиш в средата на годината не е добре. Аз от първата година казвам, че предпочитам правилата да са лоши, но ясни. За съжаление от пет години не съм видял ясни правила. Това е четвърта или пета промяна, средно се пада по една на година.

Винаги започваме отначало. Сега от бройка зрител финансирането се променя на изкаран лев. Т.е социалният елемент го пращаме в забвение и започваме да прагматизираме. Дали е по-добре или по-зле ще мога да кажа след шест месеца", допълни Ивелин Керанов.