Откриват новата сграда на Административния съд
Откриват новата сграда на Административния съд / DarikNews.bg, архив

С официална церемония ще бъде открита новата сграда на Административен съд - Стара Загора, която се намира на бул. „Руски" № 44.

Тържествен водосвет ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион.

На церемонията по откриването, която ще се проведе на 7 декември от 14 часа, ще присъстват председателят на Върховния административен Георги Колев, зам.-министърът на правосъдието Деница Вълкова, националният омбудсман Константин Пенчев, кметът Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Емил Христов, политици, магистрати.

На 15 февруари 2007 година шестима административни съдии в Стара Загора встъпиха в длъжност. Районният административен съд в Стара Загора да се нанесе на петия етаж в сградата на бившия Партиен дом, а в замяна Общината да получи от държавата концертната зала на Синдикалния дом, решиха общинските съветници през май същата година. В първите месеци на 2010 година трябваше да започне ремонтът на сградата, като се започне от течащия покрив. Бе договорено 59% от общата сума за ремонт да бъде поета от Община-Стара Загора, а останалите средства да се разпределят между НОИ и Министерство на правосъдието. Реално ремонтът стартира през април 2011 година и е за около 2 милиона 235 хиляди лева.