Областният управител се срещна с китайския посланик
Областният управител се срещна с китайския посланик / Областна администрация Стара Загора

Областният управител Йордан Николов прие извънредния и пълномощен посланик на Китайската народна република у нас Н.Пр. Гуо Йеджоу.

Проблемът със застаряването на населението, безработицата, пенсионната и здравната реформа, бяха сред дискутираните теми.

Нашите хора са трудолюбиви и гостоприемни, също като вас, сподели дипломатът, който за първи път посещава региона ни. Посланикът е тук благодарение и на старозагорския депутат от ГЕРБ Живко Тодоров. „Имаме късмет, че Живко Тодоров ни доведе тук.Смятаме, че направихме добър избор", каза посланикът.

Посланик Йеджоу и Живко Тодоров подготвят визитата на китайска делегация в Старозагорска област в края на седмицата. Н. Пр. Йеджоу благодари за отправената покана към представители на автономната област Вътрешна Монголия, начело с губернатора Ху Чунхуа, да посетят региона на 14 май.

Провинция Вътрешна Монголия има близо 24 милиона души население и има много сходства с региона на Стара Загора. Известна е с развитото си животновъдство, богатите си водни ресурси, минералните находища и добре развития туризъм.

„Регионът ви е с дълга история, също като нашата провинция", сподели посланикът и добави, че посещението на делегацията ще постави началото на хубаво сътрудничество.

Областният управител Йордан Николов увери, че очаква визитата с интерес и изрази надежда, че тя ще допринесе за добри взаимни контакти.