Областният управител коментира казуса „Берое”
Областният управител коментира казуса „Берое” / Областна администрация - Стара Загора

Областният управител Йордан Николов не се е ангажирал в каузата за спасяването на Берое като представител на определена политическа сила или като областен управител, а единствено и само като спортна личност и като човек, посветил години от живота си на професионално занимание с футбол. Това се казва в разпостранено до медиите съобщение по повод появилите се слухове за политизиране на решението, свързано със собствеността на акциите на клуба.

„Считам, че решението на Общинския съвет в Стара Загора не е било взето под натиск, нито заради „партийна повеля", уточнява Николов. Той допълва, че на срещата на представители на бизнеса на 23 юни, свикана по предложение на група бизнесмени, не е заемал никаква позиция.

Областният управител отправя призив към обществеността на Стара Загора и към феновете на „Берое" да бъдат обективни и да не забравят направеното от Дамян Георгиев, като председател на Съвета на директорите на клуба.

В най-тежките и трудни години, той положи много усилия и успя да осигури необходимото финансиране и да съхрани отбора, като в резултат завоюва Купата на България. По думите на Йордан Никоров един много тежък период от историята на ПФК „Берое" е свързана с Дамян Георгиев и извършеното от него не трябва да се неглижира или подценява.