нов омбудсман
нов омбудсман / netinfo
Новият обществен посредник Надежда Чакърова-Николова встъпи официално в длъжност. Тя бе избрана на сесия на Общинския съвет в края на септември.
 
На сесия решават кой ще бъде новият омбудсман

Ще се ръководя от принципите хуманност, справедливост, безпристрастност, обективност и независимост при решаването на всеки казус, за който бъда сезирана, обеща общественият посредник. „Ще положа усилия институцията да бъде надеждния гарант на спазване правата и интересите на гражданите, ще бъда взискателна във всеки един проблем, защото администрацията и управлението са право на всеки, но нейната дейност трябва изцяло да съдейства за спазване законните права и интереси на гражданите”, коментира още Чакърова.
 
Петима кандидати за омбудсман

Новият местен омбудсман прие поста от Павлина Делчева, която два мандата изпълняваше длъжността. Да бъде мъдра, смела, да има здрави нерви и никога да не губи чувствителност по отношение спазването на човешките права, пожела Делчева.
 
Надежда Чакърова-Николова е завършила ГПЧЕ „Ромен Ролан” в Стара Загора, има над 20 години професионален опит в различни области, свързани със специалността й във висшето образование -магистър по финанси в УНСС София. Към момента е председател на Зонта клуб Стара Загора.