/ netinfo
Петима нови млади актьори попълват от днес трупата на театър „Любомир Кабакчиев в Казанлък, съобщи директорът му Димитър Кабаков. Младите попълнения  са възпитаници на НАТФИЗ и на Нов български университет в София. Те са от Пловдив, София и Червен бряг.
 

Нови попълнения в трупата на казанлъшкия театър
netinfo


Това са: Десислава Стоянова, която има казанлъшки корен, Христина Топалова, Недялка Раева, Костадин Жеков и  Алексей Митев. Младите акьтори бяха представени по време на официалната церемония, посветена на 20-тата годишнина от създаването на общинския театър в Казанлък.

Юбилеят  бе почетен със специално театрално представление, компилация от най- добрите спектакли на театъра за изминалите години, под надслов: „Сън в есенна нощ“. Театралният рожден ден  бе почетен от дъщерята на патрона на казанлъшкия театър - Любомир Кабакчиев - Петя Кабакчиева. „Мисля, че баща ми, би бил много щастлив сега“, каза дъщерята на казанлъчанина, дал име на общинския театър.
 
Община Казанлък очаква предложения за годишни награди

По традиция от първия ден на основаването на театъра първото място, на първия ред в залата е запазено именно за патрона - отишлият си без време казанлъшки актьор Любомир Кабакчиев. „В този състав сте прекрасни!“, поздрави театралния колектив Кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Тя пожела  на трупата да се държи  здраво за ръце, „защото всеки от вас може много".

Какво, къде, кога в Стара Загора

Гост на театъра за празника бе и човекът със сериозен принос по неговото създаване - театралният критик Мирослава Кортенска, както и първият директор на театъра Васил Самарски. „Време е театърът да се върне у дома“, каза той ,намеквайки, че трупата трябва отново да започне да играе на сцената на читалище „Искра-1860“.
 

Нови попълнения в трупата на казанлъшкия театър
netinfo


Самарски, заедно с талисмана на театъра, момичето, родено в същия период, в който се създава трупата на Казанлък - Йоанна-Мария, подариха огромно шише водка, отлежавала 10 години, специален дар-послание от 10-тия рожден ден на театъра от народната актриса на Руската Федерация Наталия Дроздова.

Поздрави и подаръци на театъра направи и други двама театрални директори - Атанас Чопов и Диана Рамналиева. Трупата получи и множество поздравителни адреси от различни институции. Огромна торта, споделена с приятели гарнира 20-тия рожден ден на театър „Любомир Кабакчиев“.