Мъжът, нападнал полицаи с брадва, остава в ареста
Мъжът, нападнал полицаи с брадва, остава в ареста / Dariknews.bg, архив

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 39-годишния Антон Чавдаров, привлечен като обвиняем за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицейски служител, за закана с убийство на полицейски служители, както и за възпрепятстване на орган на властта да изпълни служебните си задължения.

До настоящия етап на разследването е установено, че на 2 април Антон Чавдаров, който бил във видимо нетрезво състояние, с насочена брадва е отправял закани с убийство спрямо полицейски служители от РУ на МВР-Казанлък, не е преустановил действията си след полицейското предупреждение и оказал е съпротива на органите на реда.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

Съдът прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им и е налице реална опасност обвиняемия да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд - Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.