МО на БСП в Стара Загора: Митев и Желев да напуснат партията
МО на БСП в Стара Загора: Митев и Желев да напуснат партията / Sofia Photo Agency, архив

Младежкото обединение на БСП в Стара Загора разпространи днес декларация, с която дава своята гледна точка за последните събития в партията. Преди дни президентът Георги Първанов обяви, че движението, което създаде - АБВ ще излезе със самостоятелна листа за евроизборите. Евродепутатът Ивайло Калфин пък напусна поста си на водач на българските социалисти в Европарламента и ще оглави бъдещата листа на движението.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса

„Ние, членовете на Младежко обединение на БСП Стара Загора с възмущение констатирахме, че след днешните изявления на г-н Ивайло Калфин ще се представи паралелна листа на БСП за участие в изборите за Европейски парламент през 2014 г. Твърдо заявяваме, че този подход е в противоречие с Устава на БСП и смятаме това за предателство на БСП.

Нещо повече, за съжаление констатирахме, че на състоялата се сбирка са присъствали Евгений Желев, Трифон Митев, Георги Първанов, Румен Петков и някои други членове на БСП. Категорично се противопоставяме на такива "солови" акции от страна на тези редови членове, защото на всички избори в Република България, в един или друг период сме заставали зад техните кандидатури.

Считаме за недопустими ходовете на членовете на Общинската организация на БСП Стара Загора - Евгений Желев и Трифон Митев. Осъждаме тяхното поведение като проява на политическа слабост и незрялост към каузата на нашата партия.

Според нас техните действия са нищо друго освен лични корпоративни интереси, които оронват престижа на цялата Старозагорска общинска организация на БСП. Ако тези хора, имат политически морал, трябва да се съобразят с чл. 27 т.5 от Устава на БСП и веднага да напуснат редиците на партията.

Твърдо заставаме зад законно избраното национално ръководство на БСП, което има потенциал да се справи със създадената ситуация преди евроизборите"