Лекарка  иска да оперира безплатно очите на Мишо, майката ще изчака прегледа
Лекарка иска да оперира безплатно очите на Мишо, майката ще изчака прегледа / Dariknews.bg

Български офталмолог, живеещ в чужбина, предлага да оперира безплатно малкия Мишо от Стара Загора, за който в момента се събират средства. Д-р Анелия Хохватер периодично оперира в Пловдив.

Майката на Михаил Виктория Иванова сподели пред Дарик, че лекарката се е свързала с нея и в края на месеца детото ще бъде прегледано в Пловдив. След това родителите ще преценят къде да бъде извършена операцията-у нас или в Израел.

След травма, причинена от друго дете, Михаил Иванов загубва зрението на дясното си око. Детето се нуждае от спешна операция (премахване на катаракта, поставяне на леща и присаждане на роговица).

Сумата за интервенцията е 12 000 долара и е непосилна за семейството. Вчера учителка от Стара Загора призова родителите да не й купуват цветя, а парите да бъдат дарени за лечението на неин ученик.

Докторката гледала репортажа за учителката, която призова да не й носят цветя, а да даряват за ученика й, и се е впечатлила от случая и се свързала с майката на детето.

"Аз съм с надежда, че тази ретина още е лепнала отзад и когато се оперира това перде, ще стане ясно, но трябва да му направя ултразвук. На първи етап да оперираме пердето, за да видим какво е необходимо. Смяна на леща със сигурност ще трябва да се направи. Обясних на майката, че лещите не се плащат в България по Каса, обикновено са около 1000 лева. Лещата казах, че трябва да я поемат, аз не мога в момента, но няма да искам хонорар за операцията", каза д-р Хохватер.